KİLO VERDİREN DİYET DOSTU SALATALAR

diyet salata tarifleri
diyet salata tarifleri

Avokadolu Yeşil Diyet Salata


Avokado bağışıklık sistemini güçlendirir, içerdiği yağ asitleri kandaki kolesterol oranının yükselmesini önler, kalp damar hastalıklarına karşı kullanılan en iyi doğal ilaçlardandır. Vücutta toksin maddeleri etkisiz hale getirir. İçeriğinde bulunan protein, mineral ve vitaminler dengeli ve sağlıklı beslenmede gerekli olan maddelerdir. Ayrıca avokado vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapmaktadır. Avokado bu kadar faydalı olduğu için diyetlerde uzmanlar tarafından sıkça tercih edilmektedir. Hazırlayacağımız bu salata tarifinde ise vücudunuzun ihtiyacı olan her şey vardır.

MALZEMELER:

1 demet kuzu kulağı
1 adet göbek marul
5 adet çeri domatesi
1 adet orta büyüklükte havuç
2 çorba kaşığı kadar dolma fıstığı
1 adet limon
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Sirke ya da hardal

HAZIRLANIŞI:

Yeşillikler yıkandıktan sonra güzelce süzülür. Yeşilliklerin yaprakları kuru olmalıdır. Yeşillikleri doğramadan elle parçalar haline getirilir ve derin bir salata kabına konur. Ardından domatesler yine doğranmadan bütün halinde atılır. Avokado ortasından bölünerek çekirdekleri çıkarılır ve ince ince dilimlenir. Ardından dolmalık fıstıklar bir tavada kızartılarak salata kabına eklenir. Salatanın sosu için ise sirke, limon suyu ve zeytinyağını çırpılır. Havuçları da uzun olarak doğrandıktan sonra tüm malzemeleri salata kabında harmanlanır ve hazırlamış olduğunuz salata sosunu eklenir. Servis için üzerine dolmalık fıstıklar serpilir ve salata servise hazır hale gelir.


Diyet Akdeniz Salatası


Günlük salatalarınızda kullanabileceğiniz malzemeleri kullanarak güzel bir diyet salata hazırlayabilirsiniz. Bu salatanın diğer salatalardan tek farklı yağının ve tuzunun çok daha az olması. Böyle sebzelerin besleyiciliğinden faydalanırken zayıflamanız da mümkün olacak. Diyet Akdeniz salatamızın tarifinde yılın her mevsiminde rahatlıkla bulabileceğiniz malzemeler bulunuyor.

MALZEMELER:

Birkaç yaprak marul
Bir tutam reyhan
Bir tutam taze nane
Bir tutam roka
Küçük bir kâse parçalanmış beyaz peynir
1 orta boy domates
1 adet taze soğan
1 adet salatalık
1-2 adet yeşil biber
İsteğe göre mısır
rAz bir miktar zeytinyağı
Az bir miktar tuz

HAZIRLANIŞI:

Hazırlanışı oldukça kolay olan diyet Akdeniz salatasında yeşillikler, soğan, salatalık, biber ve domatesler güzelce yıkanım süzülmeleri beklenir. Malzemeler iyice süzüldükten sonra doğrama aşamasına geçilir. Tüm yeşillikler, domates, salatalık ve soğanlar doğranarak harmanlanır. Ancak marullar diğer yeşilliklerden biraz daha irice doğranırsa salatanız daha hoş ve göz dolduran bir görüntüye sahip olacaktadır. Harmanlanan karışımın üzerine parçalanmış beyaz peynir ilave edilir. Peynirin karıştırma aşamasında dağılmaması için biraz daha geç ilave edilmesi gerekir. Daha sonra az bir miktar zeytinyağı ve tuz salataya eklenerek hafifçe karıştırılır. Salatanın üzerine servis aşamasında renk ve tat katması için mısır taneleri serpilebilir. Hazırlanışı normal bir salata tarifinden çok da farklı olmasa da yağının ve tuzunun çok az olması sayesinde daha hafif bir salata olan diyet Akdeniz salatası mısır taneleri de serpildikten sonra servise hazır hale gelir.


Bahar Doping'i Salatası


MALZEMELER:

1/ 2 Beyaz lahana
¼ kırmızı lahana
4-5 adet turp
¼ demet taze kişniş
Yarım rezene
Yarım limon-tuz
Yarim chili biber

SOS İÇİN;

1 çorba kaşığı elma sirkesi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz- karabiber
Yarim limon
Az rende taze zencefil
1 çorba kaşığı maydonoz
1 adet rende arpacık soğan
1 dis rende sarimsak

 YAPILIŞI:

Lahanaları ve rezeneyien ince şekilde kıyın.Limon,tuz ve az su ile ovarak yumuşatın. Turbu ince olarak üstüne kıyın.Bir tabağa alın ve  kişnişi üzerine ekleyin.Rezeneyide ince ince doğrayın.
Sos için ,soğanları en son koymak üzere bütün malzemeyi karıştırıp üzerine dökün.
Suslemek icin rezenenin yeşilliğini kullanabilirsiniz.


Detox Salatası


MALZEMELER:

1 mango
1 elma
1 armut
20 gr soya filizi
10 kiraz domates
4 yaprak taze nane
8~10 taze fasulye
10 gr kavrulmuş cajun fıstık
4 tane Yedikule marulu

SOSU İÇİN:

1 çay bardağıportakal suyu
3 parça zencefil şekerlemesi
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
2 arpacık soğanı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığıesmer şeker
1 çay kaşığı demirhindi
1 çay kaşığı tuz
3.5 yemek kaşığı lime suyu
Yarım çay kaşığı kişniş tohumu
Yarım çay kaşığı ufalanmış çili biberi
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI:

Sos için, gereken tüm malzemeyi mutfak robotuna alıp ezerek sos haline getirin. Mango, armut ve elmayı şerit şeklinde kesin. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Taze fasulyelerin üzerine zeytinyağı sürüp ızgarada pişirin. Yedikule marullarını iri parçalar şeklinde doğrayın. Tüm salata malzemelerini büyük bir kaseye alın. Üzerine sosu gezdirip harmanlayın. Servis yapın.


Yoğurtlu Diyet Salata


Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek ve fazla kilolarımızdan kurtulmak için yaptığımız diyetler lezzetsiz ve doyurucu, besleyici özellik göstermeyen tariflerle bir kâbus haline gelmektedir. Fakat bu tamamen sizin elinizde olan bir şeydir. Vereceğimiz bu salata tarifiyle diyetinizi kâbus olmaktan çıkarın ve fazla kilolara elveda, sağlıklı ve fit bir yaşama merhaba deyin.

MALZEMELER:

1 demet roka
1 adet orta büyüklükte havuç
1 adet orta büyüklükte salatalık
2 adet yumurta
4-5 çorba kaşığı yarım yağlı yoğurt

HAZIRLANIŞI:

Öncelikle 2 adet yumurta tam olarak pişmesi için haşlanır. Yaklaşık olarak 15 dakika beklemek yeterli olacaktır. Ardından roka yaprakları güzelce yıkanıp süzülmesi sağlanır. Orta büyüklükte yayvan bir tabak alınır. Roka yaprakları tam olarak süzüldükten sonra tabağın kenarlarına dizilir. Ardından havuç yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir. Rendelenen havuç tabağın kenarına dizmiş olduğumuz roka yapraklarının üzerine serpilir. Pişmiş olan yumurta ocaktan alınıp soyulduktan sonra yumurtanın beyazı ince ince dilimlenir ve havucun üzerine serpilir. Tabağın iç kısımlarına ise dilimlenmiş salatalıklar dizilir. Tabağın tam ortasına yoğurt eklenir ve yumurtanın sarı kısmı yine ince ince dilimlenerek yoğurdun üzerine serpilir. Servis olarak hoş bir görünüme sahip olan bu salata tarifinin üzerine dilerseniz birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Aşırıya kaçmamak suretiyle dilediğiniz baharattan da ekleyebilirsiniz.


Ar-themes Logo

KONULOJİ

LÜTFEN BİZİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP ETMEYİ VE DEĞERLİ YORUMLARINIZI PAYLAŞMAYI UNUTMAYIN İYİ GÜNLER DİLERİM ^_^

3 yorum:

  1. Salatalar yemek soframızın olmazsa olmaları ama diyet olarak hiç düşünmedim. Faydalı bilgiler için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. yalnız bu salatalarla benim gibi 1 ekmek yemeyin çok manası kalmıyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel. Az çok çoğumuzun -ben dahil- ihtiyacı oan şeyler :)
    Teşekkürler.
    :)

    YanıtlaSil