MÜSLÜMANLARIN NEDİR BU DÜNYADAN ÇEKTİKLERİ!


  Bu hafta tüm herkes çok üzücü bir haberlerle başladı. Mısırda halkına zulmeden Sisi var ve avrupa ise sürekli islamı kötüleme çabasında sanırsam Osmanlının onlara yaptıklarını unutamamışlar ki Yeni Zelanda Christchurch kasabasında başka olaylar patlak verdi. Halen kuyruk acısı var onlarda. Cuma namazı sırasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. İşte bu saldırıyla alakalı şok edici bir konu ortaya çıktı. Açıklanan son bilgilere göre Yeni Zelanda’da da meydana gelen cami saldırıları sırasında tam 49 kişi yaşamını yitirdi, 39 kişi yaralandı.


İşte bu korkunç saldırıyı gerekleştiren kişi, tüm saldırı anını Facebook üzerinden canlı olarak yayınladı. İlginç olarak birçok sosyal medya platformunda halen izlenebilen video, olayın nasıl gerçekleştiğini en açık şekilde gözler önüne seriyor. Ancak olayın esas şok eden kısmı, bu olayın sosyal medya üzerinden dağıtılacak / paylaşılacak şekilde önceden planlanmış olması. Söylendiği kadarıyla bu saldırıdan önce saldırının canlı olarak yayımlanacağını göster bir poster hazırlanmıştı. Ayrıca bir manifesto yayımlandığı (Saldırıya yönelik duyuru oylama yapılması) ve saldırının kısa süre içerisinde başta Reddit olmak üzere büyük çaplı Facebook, YouTube, Twitter ve Instagram paylaşımlarıyla (17 dakikalık video) yayıldığı söyleniyor.



NTV’de yer alan habere göre saldırıyı 2 yıl önce planlayan Brenton Tarrant, katliam öncesinde bahsettiğimiz manifestoyu Twitter hesabından da yayımlamıştı. Türklere” başlığının yer aldığı bölümde şu ifadelere yer verilmiş durumda:
“Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz’ın Doğu yakasında.” Ama Boğaz’ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa’ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopolis’e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak” 


Başta da söylediğim gibi islamofobi gittikçe yayılmış bir durumda gerçekten Osmanlı'nın kendilerine yaptığı zaferleri halen unutamamışlar bu yeni zelanda olayında bile teröristin silahındaki detaylar bile dikkat çekici biz tarihimizi unuturuz önemsemeyiz de bu katil bile tarih bilgisinden ve atalarının yaşantılarını unutmamış.


Tüm müslümanların bu olaydan ders çıkarması lazım ve bu olayın da karşılıksız kalmaması lazım yalandan bu olayı kınıyoruz cümleleriyle anılacak bir durum değil hristiyanlar halen ayasofyayı kilise yapma derdinde. Nasıl trump papazlarını almak için Türkiye'yi tehdit edip yaptırımlar uyguladı gerekirse müdahalede bulunuruz dediler ve bunu tek 1 kişi için yaptılarsa bizim de 49 şehidimiz için gerekeni yapmalıyız. Meydanlarda Türkiye dünya'nın en büyük 10 ekonomisi deyip çay dağıtmayla olmaz gerçekçi olmak lazım. Eğer ülkenin gücü yoksa insanları kandırmayacaksınız eğer varsa da gereken yapılsın istiyorum ülke olarak müslümanlara sahip çıkmamız lazım. Dünya, filistinde yeni ürettiği füzeleri test ediyor. Canı sıkılan müslüman öldürüyor stres atıyor. Müslüman ülkelere demokrasi getiriyoruz sizlere deyip hazineleri ve petrol çalıyorlar. Müslüman ülkeler böyle mi devam edecek? Uyan Ey Müslüman!

Hristiyanlık çalışıyor kendi halkına sahip çıkıp düşmanlarını unutmuyor. Amerika okyanusları geçip kendisi ile alakası olmayan yerlerde askerlerini her yere yerleştirip menfaati için mücadeleler yapıyor. Türkiye olarak her olayı sadece kınamakla geçiştirmemek lazım! Bu tarz ezilen ve susan bir millet olamayız olmamalıyız.

Müslüman olarak önümüzde iki seçenek var. 
Ya bağımsız ve dik olacağız Ya da böyle yaşamaktansa öleceğiz.

 


Ar-themes Logo

KONULOJİ

LÜTFEN BİZİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP ETMEYİ VE DEĞERLİ YORUMLARINIZI PAYLAŞMAYI UNUTMAYIN İYİ GÜNLER DİLERİM ^_^

2 yorum:

  1. Ayasofya açılıp cami yapılmadığı sürece bu zulüm dinmez!

    YanıtlaSil
  2. Çok kıymetli, çok dolu bir paylasim olmuş. Yazıların tamamına katılıyor, bu saldırıyı kiniyorum. Fakat kınamak tek başına çözüm mu derseniz, asla. Biz susmayi seviyoruz, buna inanıyorum artik. Hele inanmanin, ben müslüman birisiyim demenin ayristirici ya da yobaz görüldüğü bir dünyada haince kursunlanan müslümanlara karşı boynum bükük... Allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil